Bål i Aulum skaber utryghed: - Det kan koste menneskeliv

Tre herreløse bål i en tid med afbrændingsforbud og knastør natur skaber bekymring i Aulum.

Bålene er ikke store, men det er alligevel nok til at gøre naboerne utrygge ved, om de kan få fat i den tørre bevoksning og de nærliggende huse.
Bålene er ikke store, men det er alligevel nok til at gøre naboerne utrygge ved, om de kan få fat i den tørre bevoksning og de nærliggende huse.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Jens Peder Kristiansen er nabo til anlægget i Aulum, og han er bange for, at han en dag vågner op til et hus i flammer.

- Havde det været en almindelig sommer, så var der ikke sket noget, men nu er der afbrændingsforbud, og det hele er som en krudttønde, så lige i år er det ret uhyggeligt, siger han.

Han bor 50 meter fra anlægget, hvor der i løbet af de seneste to dage har været tændt tre bål.

- Over til den nærmeste garage er der kun 25 meter, og hvis det får fat, så kan det lynhurtigt sprede sig. Hvis det er drengestreger, så vil jeg håbe, at forældrene lige vil tage en snak med deres børn. Man skal ikke rende rundt og tænde bål i skoven, når det er så tørt her, siger Jens Peder Kristiansen.

Jens Peder Kristiansen er nabo til anlægget i Aulum, hvor der de seneste dage har været tændt flere bål.
Jens Peder Kristiansen er nabo til anlægget i Aulum, hvor der de seneste dage har været tændt flere bål.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Utryghed i hele området

Blandt andet på Facebook har de lokale givet udtryk for deres bekymring. Det forklarer Bodil Grove Christensen, der er formand for Aulum Borgerforening.

- Jeg har snakket med flere, som faktisk er temmelig utrygge, og det kan jeg virkelig godt forstå. Det er ikke rart at skulle gå i seng og tænke på, om der kommer mere i nat, siger hun.

Tirsdag blev de første to bål fundet, og onsdag aften blev endnu et bål tændt i anlægget.

- Til at begynde med troede vi, at det var en fejl eller at det måske var drengestreger, men nu har vi fundet tændblokke ved bålene. Så nu skal vi være opmærksomme på, at det her skal stoppe, siger Bodil Grove Christensen.

Politiet: En alvorlig sag

Med et knastørt underlag skal der ikke meget til, før ilden spreder sig, og det bekymrer Bodil Grove Christensen.

- Det kan gå så frygtelig galt. Indtil videre har det bare kostet lidt træ, men i sidste ende kan det koste menneskeliv. Det er ikke for sjov det her, siger hun.

Politiet er da også gået ind i sagen, og området i Aulum er blandt andet blevet undersøgt af en hundepatrulje, som har ledt efter spor af gerningsmændene. Indtil videre dog uden held.

- Det her tyder på, at nogen med forsæt har antændt ild, og det ser vi alvorligt på, siger Henning Præstegaard, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Herning.

Afbrændingsforbuddet gælder lige nu alle kommuner i Danmark.

2:00
Det skaber lige nu stor utryghed i Aulum, at der i løbet af de seneste par dage har været tændt tre bål i byens anlæg.