Bådskader efter fyrværkeri er blevet vurderet

Bådejerne fra Skive Havn, der har fået skader på deres både efter et fyrværkerishow, fik i dag en vurderingsmand til at kigge nærmere på skaderne.

Fyrvaerkeriskade
Foto: Claus Rud Jensen

Svend Jacobsen viser skaderne på sin båd i Skive Havn, efter et nedfald fra et fyrværkerishow har forårsaget en række brandskader.

- Der er brændt igennem kalechen på båden, og den har flere brandmærker, forklarer Svend Jacobsen og spår, at kalechen alene koster 30.000 kroner.

Fyrværkeriet blev fyret af som afslutning på arrangementet Life-boats i Skive søndag aften kl. 22. Bådejerne havde i dag inviteret en vurderingsmand, der skulle kigge på skadernes omfang. Han vurderede dog i første omgang, at skaderne kan udbedres for mindre beløb. 

- Alt kan gøres rent og poleres op, så de er i den stand, hvor de var før. Men så er der en del både, som har både kalecher og cockpit-preseninger, og de skal allesammen kigges godt efter. Der er nok skader for fra 5.000 kroner op til 25.000, siger Martin Massenbjerg, der vurderede skaderne og er indehaver af klargøringsfirmaet Renskib.

Men det er altså ikke en endelig vurdering.

Politianmeldt

En anden af bådejerne Nils Jørgen Knudsen har målt med en lasermåler og forklarer, at der var 40 meter fra affyringsstedet til den nærmeste båd. 

- Det mener vi ikke er efter reglerne, og det er en af årsagerne til, at vi har politianmeldt det, for vi må finde en der er skyldig i det her, der skal betale for skaderne, siger Nils Jørgen Knudsen. 

Fyrværker Claus Rabjerg stod for affyringen af fyrværkeriet. Han mener, at han har forberedt sig ordentligt. 

- Jeg havde alle de tilladelser, der skulle til fra beredskabschefen, og det var efter henvisning fra havnefogeden, at jeg stod, hvor jeg gjorde. Alle tilladelser var i orden, understreger Claus Rabjerg.

Kommune undersøger deres ansvar

Skive Kommune stod i bunden af højre hjørne på plakaten for arrangementet, men kommunen ved endnu ikke, om de har et ansvar i sagen.

- Vi er i gang med at undersøge Skive Kommunes rolle i det her, og om der dermed er grundlag for at gøre kommunen ansvarlig rent erstatningsretligt. Og i og med at vi er i gang med de undersøgelser, så kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, hvor ansvaret ligger, siger Bjarke Thestrup Hansen, der er juridisk konsulent i Skive Kommune.

Inde på Bro 1 fortsætter bådejerne, indtil de har fundet den ansvarlige.

- Jeg er dybt chokeret. Jeg ved ikke, hvem der har givet lov til det, men en eller anden har jo da i hvert fald ansvaret for det her, slutter Svend Jacobsen.

 

1:04
Som et led i en mulig erstatningssag havde bådejerne i dag inviteret en specialist fra et reparationsfirma til at vurdere skaderne, efter fyrværkeri i weekenden lavede skader på 12 både i Skive Havn