Fixpunkt

Avisredaktør: - Ulvedebatten er oppisket og tosset

Det er for nemt og for fakta-forladt, når politikerne bruger ulven til at komme i medierne, mener to af landsdelens avisredaktører.

Chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Gudrun Pedersen, mener, at debatten om ulven er oppisket og tosset.
Chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Gudrun Pedersen, mener, at debatten om ulven er oppisket og tosset.

Ulven var en af sidste uges helt store nyheder, der trak overskrifter landet over. Men debatten om rovdyret er fakta-forladt og usaglig, mener chefredaktøren på Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Der gik ikke en time, så var der dødstrusler fra den ene side mod den anden og omvendt. Det er en debat så oppisket og så tosset altså, siger Gudrun Pedersen, chefredaktør, Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Chefredaktøren gik i breaking, da ulven blev skudt. Men hun mener generelt, at danskerne, medierne og landets politikere skal tage den lidt mere med ro, når debatten handler om ulven. Der er ingen grund til at piske en stemning op.

- Vi kan jo ikke lade som ingenting, eller lade som om der ikke er blevet skudt en ulv her. Vi skal selvfølgelig skrive om det, men vi skal også basere os på fakta, siger Gudrun Pedersen.

27:57
Her kan du se den nyeste udgave af Fixpunkt, hvor to af landsdelens avisredaktører, Gudrun Pedersen og Hans Krabbe, blandt andet vurderer debatten om ulven.

Hans Krabbe, der er chefredaktør på Midtjyllands Avis, mener også, at debatten om ulven bør få en helt anden klang.

- På Facebook er det lynhurtigt sådan, at der er nogen, der skal skydes, klynges op eller rulles i tjære og fjer - og hvis det er et udtryk for ulve-ideologi, så er det nok noget, vi bør forholde os til i Danmark lige nu. Det er ikke særlig klædeligt, og jeg synes, det er ærgerligt, siger Hans Krabbe, chefredaktør, Midtjyllands Avis.

Politikerne kommer med forslag, der ikke er hold i

Politikere på Christiansborg stod nærmest i kø for at mene noget om ulven og ulvedrabet, da nyheden rullede henover landet. Men det er en alt for nem og billig omgang at stille sig i den kø, mener Hans Krabbe.

0:15
En af dem, der gik ind foran mikrofonen, var Orla Østerby, MF, Medlem af miljø- og fødevareudvalget, Konservative. 

- Jeg synes, Orla (Østerby, konservativt folketingsmedlem fra Lemvig, red.) fik sine 35 sekunders berømmelse, hvis man kan sige det på den måde. Og det giver jo ingen mening, det han siger – det lader sig ikke gøre, det han siger. Danmark kan jo ikke bare ophæve en fredning af en ulv. Der er er jo nogle internationale konventioner, siger Hans Krabbe.

Gudrun Pedersen skrev, umiddelbart efter nyheden om ulvedrabet, en leder med titlen ”Hegn om hele Jylland”. Hun skrev lederen, blandt andet på baggrund af Orla Østerbys udmelding.

- Orla Østerby var ude med det, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet bakkede op, og Esben Lunde Larsen (miljø- og fødevareminister, red.) var ude med det. De snakker om hegn, og det er der, hvor jeg synes, man er helt ude i hegnet. For hvad er det, de vil hegne ind – er det hele Jylland eller hvad? Der er ulve rigtig mange steder, og den flok, der er på de her kanter, dem kan man ikke bare hegne ind, vurderer chefredaktøren på Dagbladet Ringkøbing-Skjern.