Autocampister dropper campingpladserne

Autocampere holder alle andre steder end på campingpladserne ved Ringkøbing Fjord.

100808_autocampere001.jpg

Landsdelens campingpladser går hver dag glip af store beløb, fordi auto-campere overnatter på parkeringspladser og andre steder tæt ved kysten omkring Ringkøbing Fjord.

Ved lystbådehavnen i Ringkøbing er der lavet et område med toiletfaciliteter. Her er det tilladt for autocampisterne at overnatte. Men problemet er, at rigtig mange autocampister overnatter på parkeringspladser, restepladser og andre steder tæt ved kysten. Problemet er især stort omkring Ringkøbing Fjord.

- Det er et problem vi oplever hvert år med autocampere. De holder ulovligt parkeret overalt nær Ringkøbing Fjord. Vi forsøger at løse problemet, men vi kan ligeså godt være ærlige og sige, at det ligesom alt andet ulovlig parkering har lav prioritet, siger Politikommisær Irvin Christensen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

På campingpladserne er man godt trætte af, at autocamperne vælger campingpladserne fra

- Vi mister penge på det her hver dag, så det er virkelig træls, fortæller Henk Krus, som ejer campingpladsen Æblehaven nær Ringkøbing. Han så gerne, at reglerne på området blev strammet op.

Campingrådet og Ringkøbing-Skjern Kommune er gået i dialog og skal nu drøfte, hvordan problemet med autocamperne kan løses.