Autistiske børn holdes hjemme fra skolen

Mindst 32 autistiske børn har ikke været i skole i et halvt år, fordi de ikke trives, viser en rundspørge.

Boernehave150713.jpg

32 familier over hele landet har holdt deres autistiske barn hjemme fra skole i mere end et halvt år ikke har været i skole. Det skriver Jyllands-Posten. Forældrene skyder skylden på fejlslagen inklusion.

- Svarene gør mig trist, da det jo er udtryk for, at disse børn har det meget skidt, siger Heidi Thamestrup, der er formand for Landsforeningen Autisme, til Jyllands-Posten.

Hun mener, at det er et problem, at det er skolelederen på den enkelte folkeskole, der indstiller en elev til en specialskole, idet skolen samtidig mister tilskud.

Formand for skolelederne, Claus Hjortdal fra Thisted, ser ingen problemer i, det er de lokale skoleledere, der beslutter, om et barn skal i specialundervisning eller inkluderes i en almindelig klasse.

- Der er et økonomiske aspekt i det her, for pengene er få i kommunen, men det er ikke det samme som, at skoleledere undlader at flytte elever, som bør flyttes. Det vigtigste er, at der i disse sager er en tæt dialog mellem skolen og forældre, siger han til Jyllands-Posten.