Australiere forarget over danske naturbørnehaver

Australiere forarget over danske naturbørnehaver

Et australsk filmhold har lavet en dokumentar fra en naturbørnehave ved Resen. Instruktøren vil vise australske forældre, at de er for overbeskyttende.

Børnehavebørn, der kravler i høje træer og bruger knive, har lokket et australsk tv-hold fra mediet Daytime til en naturbørnehave ved Resen ved Skive. Den danske måde at drive naturbørnehave på adskiller sig nemlig meget fra Australien.

I løbet af de sidste år har der i landet 'down under' været en stigende interesse for at give børnehavebørn mere udendørs tid. Inspirationen er hentet i Nordeuropa, men mange australske forældre er skræmte af den frihed, danske børn får i naturbørnehaver.

Filminstruktøren Amos Roberts vil vise, at frygten er ubegrundet. Han har derfor lavet en dokumentarfilm i Daycare Nord Skovbørnehave i Resen.

- Jeg vil gerne udfordre de australske seere og fortælle, at der er andre måder at gøre tingene på. Jeg vil gerne vise, at børn i Danmark får en masse frihed, men at de ikke kommer til skade, og at man kan stole på dem. Jeg vil vise, at vi i Australien måske er for overbeskyttende, siger Amos Roberts.

Filminstruktøren er ikke i tvivl om, at mange australske forældre vil blive foraget over børnenes frihed, når dokumenateren inden længe løber over skærmen. Han tror, at forældre i mange vestlige lande er drevet af frygt for deres børns sikkerhed.

Med besøget i den vestjyske børnehave ønsker han også at minde australiere om, hvad barndommen bør handle om – specielt for de yngste.

- At undervise og lære børn på 3 eller 4 år at læse virker skørt for mig, siger Amos Roberts.

Daycare Nord Skovbørnehave i Resen får jævnligt besøg af udenlandske pædagoger, der kommer til Danmark for at blive inspireret af tankerne bag skovbørnehaven.

 

02:16

Daycare Nord Skovbørnehave i Resen ved Skive har haft besøg af et australsk tv-hold, og det har resulteret i positiv omtale.

Luk video