Australier får vestjyske virksomheder til at vokse

I løbet af det sidste år har en mand hjulpet 23 vestjyske virksomheder.

Rodin Genoff arbejder med at hjælpe virksomheder.
Rodin Genoff arbejder med at hjælpe virksomheder.
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

En australsk forretningsmand har det seneste år hjulpet 23 vestjyske virksomheder med at finde frem til lige præcis det, der skal til for at hver virksomhed kan vokse.

En af australiernes mantraer er at finde nye utraditionelle samarbejdspartnere, og for en af virksomhederne viste det sig, at en mand langvejs fra kunne se en løsning, der egentligt lå ret tæt på.

Virksomheden Fibo Intercon i Videbæk producerer blandt andet mobile cementblandere. I det seneste års tid har de haft besøg af australske Rodin Genoff.

- Han sætter nogle perspektiver op og finder potentiale i de perspektiver, som kan få en jyde til at sige ”ah, ka’ det nu passe?”, siger administrerende direktør for Fibo Intercon, Henrik B. Jeppesen.

Fungerer godt

Det kan godt passe, for virksomheden har allerede startet et nyt samarbejde op med fliseblandingsfirmaet Bollerup Jensen. Det samarbejde havde de ikke overvejet, før australieren så potentialet.

- Når vi har produceret vores beton og lagt det ud i en støbeform, så kan de lægge deres produkt på, fortæller Henrik B. Jeppesen.

Og netop at få firmaerne til at tale sammen er en af Rodin Genoffs specialer.

- De udveksler viden, de udveksler know-how, og de hjælper hinanden. Og det har været en af de meget vigtige ting, for i den nye økonomi handler det hele om samarbejde. Hvis virksomhederne arbejder sammen, får de også succes sammen, siger han.

Kan ses på bundlinjen

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har været tovholder på projektet, og de har set, at det får flere af de 23 deltagende virksomheder har givet resultater på bundlinjen.

- Hvis vi kigger på det, så er vi set i verden til, at vi skal have vækst i vores erhvervsvirksomheder, og det er lykkedes for mange af de virksomheder, der har været med i projektet, siger Hans Jørn Mikkelsen, der er direktør for Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

Og selvom australieren takker af i dag, fortsætter Erhvervsrådet i Ringkøbing-Skjern arbejdet med de 23 virksomheder det næste halve år.