Atomaffald: Pilen peger på Risø

Enhedslisten og Dansk Folkeparti mener, at man skal droppe tanken om at flytte atomaffaldet til et slutdepot - og bruge et mellemlager i stedet.

100215Atom.jpg

Flere politiske partier melder nu klart ud: De mener, at det omstridte atomaffald fra prøvestationen i Risø bør blive i et mellemlager på Risø i op til 100 år, indtil man finder en mere holdbar løsning - det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Hvis der kan skabes et flertal for den løsning, betyder det, at Struer og Skive Kommuner undgår at huse atomaffaldet i et slutdepot. Hvidbjerg på Thyholm, Thise i Salling og Skive vest er nogle af de områder, der ellers er udpeget som mulige slutdepoter.

Jyllands-Posten skriver, at Enhedslisten og Dansk Folkeparti begge peger på et mellemlager - gerne i Risø.

- Kritikken fra myndighederrne i lande, der har stor erfaring med atomaffald, er voldsom. Og så skal man være arrogant for at holde fast i et slutdepot, siger Enhedslistens Per Clausen.

SFs Steen Gade vil ikke lægge sig fast på en løsning, men peger på, at han har arbejdet for, at man skal undersøge muligheden for et mellemlager. De radikale vedtog allerede sidste år at arbejde for et mellemlager, men har ikke taget stilling til placeringen.

Venstre og Socialdemokraterne vil ifølge Jyllands-Posten endnu ikke pege på en løsning.