ASYLSTRID: DF'er undsiger flertal

Viceborgmesteren i Thisted Kommune, Ib Poulsen (DF), undsiger nu både sin egen partifælle og et enigt udvalg i asylsagen fra Thisted. Han kræver nu fornyet behandling af sagen.

Ib-Poulsen_asyl_0.jpg

Viceborgmester i Thisted Kommune, Ib Poulsen (DF) undsiger nu både sin egen partifælle og et enigt udvalg i asylsagen fra Thisted.

Viceborgmester Ib Poulsen, formand for Dansk Folkepartis fire mand store gruppe i Thisted Kommunalbestyrelse, undsiger nemlig den beslutning, et enigt social- og sundhedsudvalg med partifællen Peter Sørensen i spidsen traf tirsdag aften. Det skriver Nordjyske.

Udvalget gik med den nye beslutning imod en bare to uger gammel beslutning i kommunalbestyrelsen om at reducere antallet af asylpladser med 50. De fastholder nu det oprindelige antal på 310 pladser.

"Det må få konsekvenser"

Viceborgmester Ib Poulsen er langt fra tilfreds med dén udvikling i sagen, og han ønsker derfor sagen til fornyet behandling i Kommunalbestyrelsen.

- Jeg ved ikke, hvad der er sket i venstres gruppe forud for social- og sundhedsudvalgets møde, men Peter Sørensen har ikke drøftet sin ændrede stilling med DF's gruppe. Han agerer helt på egen hånd, og det må få konsekvenser. Hvilke ved jeg ikke. Nu skal vi drøfte sagen i gruppen, siger Ib Poulsen til Nordjyske.

24. februar besluttede et flertal på 16, V, K og DF, blandt andet, at antallet af permanente asylpladser på Hanstholm Asylcenter skulle reduceres med 50 til 280.

Kritik af oprindelig aftale

Men et enigt social- og sundhedsudvalg har sidenhen ændret den beslutning blandt andet efter pres og kritik fra Udlændingestyrelsen. Nu skal der være 310 faste pladser på asylcentret og bevares 23 tilknyttet asylcentret i Hanstholm by. Og dét er ikke godt nok, lyder det fra ib Poulsen (DF).

- Beslutningen går stik imod den beslutning, der blev truffet af et flertal i kommunalbestyrelsen. Derfor har udvalget ikke udmøntet flertallets beslutning, men tværtimod truffet en ny beslutning. Det holder ikke, siger Ib Poulsen i dag til Nordjyske.

Tidligere indslag om sagen:

 

 

2:13
 

 

Se mere om sagen i vores udsendelse 19.30:

 

 

2:37