Asylcenter: Trusselsvideo skaber utryghed

Centerleder Lars Enevold Andersen kalder trusselsvideo mod Hanstholm Asylcenter for at gå langt over grænsen.

Asylcenter Hanstholm_0.jpg

- Jeg blev chokeret, da jeg så det. Bare det, at der var nogen, der kunne på at lave sådan en video, gjorde mig usikker og utryg.

Lederen af Asylcentret i Hanstholm, Lars Enevold Andersen, reagerer kraftigt på den trusselsvideo, som han fredag blev præsenteret for af en af sine medarbejdere.

Videoen fik ham til øjeblikketligt at anmelde sagen til politiet.

- Når de begynder at lægge noget ud, som kan gøre vores beboere utrygge og bange, så er man gået langt, langt over grænsen. Det er i hvert fad langt over den grænse, jeg synes er rimelig, siger han.

Vil skåne beboere

Fredag blev en 45-årig lokal mand anholdt og sigtet i sagen. I et grundlovsforhør ved retten i Holstebro forklarede den sigtede mand i dag, at det var en dårlig joke at lægge videoen på Facebook. Han fortryder nu og tilføjede at han havde drukket 10 -12 øl da han gjorde det.

På asylcentret i Hanstholm håber centerlederen, at videoen er fjernet helt, så beboerne aldrig får den at se.

- For det første så synes jeg ikke at vores beboere, som netop er flygtet fra krig, død og ødelæggelse skal se en fil, der viser, at der er nogen, der åbenbart synes, at det her center skal jævnes med jorden. Det vil skabe en utryghed, som jeg tror vil være svær at håndtere her, siger han.

Se mere om sagen i vores udsendelse klokken 19.30:

4:04
En 45-årig mand blev lørdagh fremstillet i grundlovsforhør. Han var sigtet for at have lagt en konstrueret video på facebook. Viden viste Hanstholm Asylcenter blive ramt af to missiler.