Asylcenter Thyborøn lukker

Udlændingestyrelsen har vurderet, at der ikke længere er behov for et asylcenter i Thyborøn. Derfor lukker det ned i løbet af maj.

thyboronefterskole.jpg

Siden november har der boet flygtninge i Thyborøn Motel og den gamle fiskeriefterskole i Thyborøn.

Men udlændigestyrelsen har vurderet, at der ikke længere er behov for de 180 asylpladser i byen. Derfor lukker Asylcenter Thyborøn ned til maj.

Det er Vesthimmerlands Kommune, der driver centret. I november lavede de i samarbejde med Lemvig Kommune og Udlændingestyrelsen en aftale om at drive asylcenter i Thyborøn frem til udgangen af maj.

Selv om det løbende har været på tale at forlænge aftalen, har Udlændingestyrelsen vurderet, at det ikke er nødvendigt på grund af overkapacitet på asylområdet.

Ifølge Torben Gregersen, der er centerchef hos Asylcenter Vesterhimmerland, vil de omkring 150 asylansøgere i Thyborøn, blive indkvarteret på andre centre rundt om i landet. Der er endnu ikke afgjort hvor.

Der er fem personer ansat på asylcentret i Thyborøn i tidsbegrænsede stillinger. Deres ansættelse udløber, når centret lukker i maj. Datoen for lukningen er ikke fastlagt.