Opdateret: Voldsom brand nu under kontrol

Efterslukningen af branden i det tidligere Hotel Impala fortsætter natten over

Ti slukningskørtøjer og cirka 20 brandfolk arbejder i øjeblikket på at slukke branden i det tidligere Hotel Impala i Silkeborg. Foto: Peter Erfurt.
Ti slukningskørtøjer og cirka 20 brandfolk arbejder i øjeblikket på at slukke branden i det tidligere Hotel Impala i Silkeborg. Foto: Peter Erfurt.

Den voldsomme brand i det tidligere Hotel Impala i Silkeborg er nu så meget under kontrol, at brandfolkene kan koncentrere sig om efterslukningen.

I følge vagtchef Allan Riis fra Midt- og Vestjyllands Politi, så vil der blive arbejdet på brandstedet det meste af natten. Derfor vil Vestre Ringvej være spærret mange timer endnu.

- Der er lagt brandslanger tværs over Vestre Ringvej, så der kan pumpes vand op fra den nærliggende sø. Derfor vil der fortsat være etableret omkørsel på stedet, siger vagtchefen.

Den voldsomme brand startede ved 16.30 tiden i eftermiddag, og politiet arbejder med en teori om at ilden opstod i den øverste del af bygningerne.

Det tidligere hotel er indrettet som asylcenter, og alle beboerne blev hurtigt evakueret og kom ud i god behold.  

I følge oplysninger fra Silkeborg Kommune, huser centret i øjeblikket 33 flygtninge. De fleste af dem er enlige mænd, mens der kun er få familier med børn. 

Flygtningene vil blive genhuset hurtigst muligt, måske allerede i morgen, oplyser beskæftigelseschef i Silkeborg Kommune, Jørgen Skovhus Haunstrup,  

Indtil videre må de dog tilbringe natten i en nærliggende sportshal, hvor politiet også er i gang med at afhøre en række af beboerne, i forbindelse med de nærmere omstændigheder omkring brandens opståen.

35 brandfolk og godt en halv snes køretøjer har, i løbet af dagen, deltaget i slukningen af branden.

1:39
33 asylsøgere er blevet evakueret efter en brand på det tidligere Hotel Impala i Silkeborg.