Asylcenter: Flest problemer med nordafrikanere

På asylcentret i Thisted oplever de, at nordafrikanske mænd er mest involveret i voldelige episoder.

Asylcentret Simons Bakke i Thisted.
Asylcentret Simons Bakke i Thisted.

På asylcentret Simons Bakke i Thisted oplever de den kedelige tendens, at voldsepisoder ofte bliver begået af nordafrikanske asylansøgere.

Udmeldingen kommer efter, at en 18-årig nordafrikansk mand natten til tirsdag slog to ansatte ned, hvilket tirsdag eftermiddag resulterede i en varetægtsfængsling i foreløbigt fire uger.

- Vi kan se, at der er en gruppe af asylansøgere, primært fra Nordafrika, der har en anderledes adfærd end andre. Det er klart, at det er noget, vi må forsøge at håndtere bedre, siger Lars Sloth, direktør i Børne- og Familieforvaltningen i Thisted Kommune.

Den seneste tid har der været flere episoder med trusler mod ansatte på de midt- og vestjyske asylcentre. Udover episoden i Thisted gik det galt på Kærshovedgård så sent som i weekenden.

Støjberg: Klar til stramninger

- Jeg er fuldstændig fløjtende ligeglad med, hvor folk kommer fra. De skal opføre sig ordentligt, når de kommer hertil, og de skal i hvert fald opføre sig ordentligt over for både personalet og det omkringliggende samfund, lyder der fra Inger Støjberg, udlændinge- og integrationsminister (V).

På asylcentret Simons Bakke i Thisted understreger Lars Sloth, at personalet er klædt godt nok på til voldepisoder, men han fortæller, at der vil ske ændringer efter overfaldet begået af den 18-årige nordafrikaner. Også Inger Støjberg er klar til nye ændringer og stramninger.

- Vi kigger hele tiden på, om der skal strammes op, om der skal nye og flere beføjelser til, om vi kan gøre det på en anderledes måde, og jeg er meget lydhør på, hvad de ansatte har af gode idéer, siger Inger Støjberg.