Asylansøgere stjæler i Hanstholm

Tyverier begået af asylansøgere er et stort problem i Hanstholm.

Butikstyverier er et stort problem i Hanstholm, og politiet efterforsker lige nu flere sager fra området. Senest onsdag morgen blev en hviderusser pågrebet med tyvekoster, som han var på vej ud af landet med.

- Stort set alt hvad vi griber fat i af østeuropæiske asylansøgere, så er der butikstyveri og indbrud i hælene af dem, siger Christian Toftemark Jørgensen, Funktionsleder, Mobil Tyveri Gruppe, Midt- og Vestjyllands Politi.

TV MIDTVEST fortalte også om tyverierne for et halvt år siden, men der er stadigvæk problemer, fortæller de handlende i Hanstholm.

- Det sidste års tid har vi aldrig fået stjålet så meget, som vi har fået gjort i år. Vi har for eksempel købt tyve punge, som vi ville sælge ude på gaden, men vi har allerede fået stjålet syv af dem. Det er træls, og det er for meget, siger Kai Agesen Nielsen, indehaver, Kai's Ure & Optik, Hanstholm.

For at undgå tyveri har indehaveren af Kai's ure og optik nu fjernet tasker og solbriller fra gaden. Ligesom flere andre er Kai Agesen Nielsen også holdt op med at anmelde alle tyverier.

- Jeg tror det bliver ved med at være et problem, fordi vi stadig har en gruppe beboere, som har svært ved at skelne mellem hvad der er dit og mit, siger Lars Enevold Andersen, Centerleder, Hanstholm Asylcenter.

På asylcentret opfordrer lederen alle til at henvende sig, hvis de ser et tyveri.

Se her vores indslag fra nyhederne klokken 19.30:

03:00 Luk video

 

Se her et tidligere indslag:

01:55 Luk video