Thisted: Asylansøger overfaldt medarbejdere i teltlejr

Helt umotiveret overfaldt en asylansøger natten til tirsdag to ansatte i teltlejren i Thisted. Han blev efterfølgende overmandet og anholdt.

teltlejr

To mandlige medarbejdere på asylcenteret Simons Bakke i Thisted blev natten til tirsdag tilsyneladende umotiveret overfaldet af en asylansøger.
Det oplyser Lars Sloth, der er direktør i Børne- og Familieforvaltningen i Thisted Kommune.
Overfaldet skete ifølge direktøren klokken 00.01, da medarbejderne gik en runde i området.

- De to medarbejdere foretog et rutinetjek, men på en sovesal blev de overfaldet af en mand bagrfra.  Han slog den ene med et knytnæveslag i ansigtet og slog den anden kraftigt i maven, forklarer Lars Sloth til tvmidtvest.dk.

Efterfølgende blev den mistænkte overmandet af andre asylansøgere, og han blev senere anholdt af politiet. 

- De er nu i gang med at undersøge, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør. 

Direktøren fortæller, at der er tale om en yngre mandlig asylansøger, som for ganske nylig ankom til lejren. Der har ikke tidligere været hverken problemer eller konflikter med manden.

Medarbejdere tilbydes psykologhjælp

Efter overfaldet blev den ene medarbejder kørt til hospitalet, hvor vedkommende tirsdag formiddag fortsat er indlagt til observation.

Thisted Kommune samarbejder efter eget udsagn tæt med Midt- og Vestjyllands Politi, og der er iværksat professionel psykologbistand til medarbejderne.

- Det er selvfølgelig vigtigt at vi tager hånd om medarbejderne, der blev overfaldet i nat.  De bliver tilbudt psykologhjælp. Men vi har også et ansvar overfor den samlede medarbejderstab, så vi skal have det talt godt igennem, fortæller Lars Sloth.

Sagen giver i følge direktøren også anledning til at kigge på, om de skal ind og ændre i nogle af vores procedurer, forklarer Lars Sloth.