Asylaftale: Udvalg ændrer beslutning

Thisted Kommunes Social- og Sundhedsudvalg ændrer nu deres beslutning om at nedbringe antallet af asylpladser i Hanstholm.

asyl.jpg

De fem politikere i Thisted Kommunes Social- og Sundhedsudvalg blev på et møde tirsdag eftermiddag enige om at ændre den beslutning, som tre af dem selv havde stemt for på et kommunalbestyrelsesmøde den 24. februar. Det skriver nordjyske.dk

I februar vedtog et flertal bestående af Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, at antallet af pladser på Hanstholm asylcenter skulle sættes ned fra 330 til 280. Flertallet stemte også for, at de 200 såkaldte bufferpladser (midlertidige pladser red.) skulle ligge uden for postnummer 7730 Hanstholm.

Ifølge den nye beslutning i Social- og Sundhedsudvalget bliver grænsen fremover på maksimalt 310 faste pladser, mens kun 140 af bufferpladserne fremover lægges uden for Hanstholm-området. Det fastholdes til gengæld, at der ikke længere sker indkvartering af asylansøgere på det midlertidige asylcenter i Vigsø Feriecenter, som lukkes inden udgangen af marts.

Den oprindelige beslutning om at nedbringe antallet af asylpladser udløste stor kritik fra Socialdemokraterne og Enhedslisten, som følte sig kuppet og ført bag lyset. Det fik byrådsmedlem Jens Otto Madsen (EL) til i dag at sende en klage til Statsforvaltningen over beslutningen i byrådet.

Også Udlændingestyrelsen undrede sig over beslutningen og indkaldte forvaltningen til et møde i København fredag d. 6. marts. Her fik de at vide, at aftalen forpligter Thisted Kommune til at have minimum 300 asylpladser på centeret i Hanstholm, for at det er rentabelt. Det er den udmelding, som nu får Social- og Sundhedsudvalget til at ændre deres beslutning:

- Vi havde sat nogle krav, der egentlig ikke opfylder den kontrakt, vi har med Udlændingestyrelsen. Umiddelbart havde vi nok ikke rigtig fokuseret på, hvad kontrakten går ud på. Udlændingestyrelsen kunne i teorien sige, at kontrakten var blevet misligholdt, forklarer Peter Sørensen (DF), formand for Social- og Sundhedsudvalget til nordjyske.dk