Astronaut besøgte Bjerringbro

Det var en flok nysgerrige gymnasieelever, der mandag tog imod Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, da han besøgte Videnskabernes Hus i Bjerringbro.

Om et halvt år bliver den første danske astronaut sendt ud i rummet. Men i dag var Andreas Mogensen i Bjerringbro for at besøge Videnskabernes Hus og 200 begejstrede elever.

- Det er mega cool. Det er det der med at komme ud i rummet - og det ukendte, det er spændende, sagde Tobias Bjerregaard Pedersen fra Silkeborg Gymnasium, der havde taget turen til Bjerringbro for at lære mere om rumfart.

Og han var ikke den eneste, der var imponeret over at møde en vaske ægte astronaut.

- Jeg synes, at han er en rigtig spændende mand, og jeg synes, det er ret sejt, at han er den første dansker, der skal sendes op på en rummision, lød det fra Emilie Soelberg, der kommer fra Randers.

Andreas Mogensen blev udvalgt til det Europæiske Astronautkorps foran 8.000 andre håbefulde aspiranter.

Skal gøre naturfag populære

Inden den danske astronaut til september drager ud på sin tidages rumfart skal han dog være med til at inspirere unge, danske gymnasieelever.

- Vi vil jo meget gerne have, at endnu flere børn og unge bliver interesserede i naturfag og teknologi. Det har Danmark brug for. Det har de danske virksomheder brug for, og hvem kunne være bedre til at inspirere dem end Danmarks første astronaut?

Sådan spørger Nanna Seidelin, der er direktør for Naturvidenskabernes Hus.

TV MIDTVEST's nyhedsvært, Mette Quistgaard, har til gengæld spurgt Andreas Mogensen, hvad han skal foretage sig ude i rummet i de 10 dage, han er afsted.

Det interview kan du se her på siden.

Interview med Andreas Mogensen, der bliver den første dansker i rummet