Asfalt-pirater på spil i landsdelen

Både private og virksomheder i det midt- og vestjyske er blevet snydt at engelsktalende asfaltarbejdere.

070814Asfalt.jpg

I de seneste par uger har asfalt-pirater været på spil i landsdelen. Både i Herning- og Ikast-området har de snydt både private og virksomheder. De engelsktalende asfalt-pirater henvender sig personligt til eventuelle kunder med et tilbud.- Nogle gange kræver de betaling forud, og hvis de får det, så udfører de som regel ikke arbejdet. Andre gange så asfalterer de mere end det, de skal, og så kræver de en større betaling, forklarer Jan Struwe Nørrum, der er politikommissær hos Herning Politi.

Egentligt er det er privat søgsmål mellem kunden og firmaet - men politiet modtager alligevel anmeldelser fra folk, der føler sig snydt.

Udgiver sig for nogle andre

Asfaltarbejderne kommer fra firmaet MCC Asfalt, de er engelsktalende og præsenterer sig ofte som ansatte hos det svenske asfalt-firma NCC. Og så er det resultat, de afleverer nærmest ubrugeligt.- Den asfalt, de vælger, er som regel den allerdårligste og første gang, der kører en traktor eller en lastbil på det, bliver det kørt i smadder, og så er det totalt spild det hele, forklarer Willy Rasmussen, der er salgs- og entrepriseleder hos NCC Roads i Herning.

Indenfor de seneste to uger kender han til 10 tilfælde i det midt- og vestjyske, hvor folk er blevet snydt af asfalt-piraterne. 

1:55
Det kan koste mange tusinde kroner at få besøg af en flok såkaldte asfalt-pirater. Gennem de seneste par uger har asfaltarbejderne været aktive i Herning og Ikast-området. Både private og virksomheder i det midt- og vestjyske er blevet snydt af de udenlandske asfaltarbejdere