Arrangør af traktortræk: Det er frustrerende

Arrangøren af Påsketræk 2018 er ærgerlig over den slutning arrangementet fik. Det vides endnu ikke om branden får konsekvenser for næste arrangement.

Det var egentligt gået rigtigt godt ved det store Påsketræk 2018 på Borris Landbrugsskole.

Traktorer med svulmende hestekræfter fra flere lande gav den fuld gas, og masser af publikum fik, hvad de var kommet efter og desværre også mere end det.

Klokken var 18 søndag aften, og arrangør Inger Bech stod og gjorde status med et par samaritter, der havde hjulpet ved det store internationale traktortræk, der havde lokket 5000 mennesker til på lægterne. 

- Det var bare roligt, og folk var i godt humør, og det var sådan en god oplevelse for de tre samaritter at være her, og vagterne sagde, at der var bare ikke optræk til noget - folk hyggede sig, fortæller hun til TV MIDTVEST.

Men pludselig skiftede stemningen markant.

- Så ser jeg røg op af en bigballe, og så ændrer det hele sig jo.

 
 
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Brandvæsen, ambulancer og politi bliver tilkaldt, fordi 100 bigballer stod i flammer og kraftig røg kvalte roen på pladsen.

Nogle timer senere, mens det stadig brændte, gik der et lettelsens suk gennem den rystede arrangør, som kunne gøre en altafgørende konstatering, selvom fire blev kørt til skadestuen.

- Det er heldigvis kun bigballer, og der er ingen, der er kommet til skade, så det er vi utroligt taknemmelige for, fortæller Inger Bech.

 
 
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Men lettelsen ledsages af en anden følelse.

- Det er frustrerende. Vi er rigtigt ked af det. Vi har haft en kanon god dag uden bøvl, uden ballade. Men så er der sådan et par hvalpe, der sådan lige skal spille smart og stikke ild i et par bigballer, siger hun med henvisning til, at politiet formoder, at det er et par kåde deltagere, der har sat ild til bigballerne uden helt at have tænkt over konsekvenserne.

- Det er ærgerligt, sukker hun.

 
 
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Får det her konsekvenser for arrangementet næste år?

- Det ved jeg ikke, men det her, det duer jo ikke. Det kan enhver se, siger hun med et meget slukket blik i øjnene.

- De behøver ikke komme igen næste år, nej, siger Inger Bech med henvisning til brandstifterne.