Arnoldi er tilbage i Viborg

Kunstneren Per Arnoldi udstiller i Viborg, hvor det hele startede.

190815Arnoldi.jpg

Per Arnoldi er tilbage i den by, hvor han havde sin første udstilling i det, der nu er Skovgaard Museet lige ved domkirken.

Sidst han udstillede i Viborg var i november 1960, hvor han var han 19 år og lige blevet student. Dengang kendte ingen til Arnoldi-navnet.

- Det er et par år siden, så jeg kan ikke huske så meget. Dengang udstillede jeg grafik og religiøse værker, og der kan også have været nogle landsskabsbilleder. Men jeg kan tydeligt huske, der var nogle kirkeligt, lidt bedrøvede ansigter, siger Per Arnoldi.

Denne gang har Arnoldi, der har lavet tusindvis af plakater, produceret 35 malerier store som små. Fælles er den let genkendelige streg og stærke farver.

Det er Viborg Kunsthal, der 55 år senere har inviteret den nu kendte og lidt ældre kunstner.

- Det er rigtig lang tid siden, man har set en større præsentation af Per Arnoldis værker. Han er jo en af dansk kunts grand old men, og jeg synes, det kunne være rigtig sjovt at lave en udstilling med nye værker af ham. Så vi inviterede ham for to år tilbage, og han var faktisk med på ideen lige fra starten, siger Helene Nyborg Bay, udstillingsleder og kunstkonsulent i Viborg Kunsthal.

Udstillingen med Per Arnoldi kan ses fra den 23. august til den 8. november i Viborg Kunsthal.

2:04
Kunstneren Per Arnoldi havde sin første udstilling i Viborg i 1960. Nu er han for første gang tilbage med en række nye værker.