Arla lukker i Klovborg - og udvider i Nr. Vium

37 arbejdsplader forsvinder fra Ikast-Brande Kommune - til gengæld er der store investeringer på vej i Ringkøbing-Skjern.

Mejerikoncernen Arla vil på grund af hård international konkurrence samle produktionen af gule skæreoste, og det får store konsekvenser i Nr. Vium og Klovborg.

Arlas bestyrelse har besluttet at flytte osteproduktionen fra den svenske by Falkenberg til Nr. Vium. Det betyder, at det vestjyske mejeri skal udbygges for 125 millioner kroner. Kapaciteten øges med 34 procent, og der er lagt op til 10 nye stillinger i Nr. Vium.

Forventer at lukke Klovborg

Arlas store strukturplan betyder til gengæld dårligt nyt for Klovborg. I forbindelse med en udvidelse af mejeriet i Taulov, forventer koncernen at lukke mejerierne i Klovborg og Hjørring. Den officielle beslutning er endnu ikke truffet - sagen skal behandles på et nyt bestyrelsesmøde, og det vil i givet fald betyde, at 37 arbejdspladser forsvinder fra Klovborg.

- Det er et hårdt marked, og hvis vi ikke gør noget nu, vil det komme til at koste endnu flere arbejdspladser om nogle år, siger Arla Foods executive vice president, Jais Valeur i en pressemeddelse.