Årets iværksætter er fra Holstebro

Ministeriet for By- Bolig og Landdistrikster har netop kåret årets iværksætter, det blev Johnny Høgild fra Holstebro, som har lavet ne forretning ud af renoverede landbrugsmaskiner.

230415Hoegild.jpg

Vinder af årets iværksætter 2015 er Johnny Høgild fra Holstebro, der på rekordtid har skabt en virksomhed, som sælger renoverede, gamle produkter til landbrug, herunder særligt mælke- og kvægproducenter.

Det er Ministeriet for By- Bolig og Landdistrikster har netop kåret Årets Iværksætter og Årets Ildsjæl på Landdistriktskonferencen, som er i gang på Sørup Herregaard.

Hurtig vækst

Produkterne, der restaureres i Johnny Høgilds firma, sælges til landmænd i en kvalitet, som var de nye. På basis af genbrug har han formået at få skabt mere end ti arbejdspladser på under et år. Han er blandt andet specialist inden for fuldfoderblandinger.

- Vores landdistrikter byder på gode muligheder for iværksætteri, men uden de kreative og dygtige mennesker, som vi hylder her, bliver der ikke skabt job, indkomstmuligheder og bosætning. Derfor spiller de en afgørende rolle for fortsat udvikling i landdistrikterne, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

I videoen kan du se et indslag om Johnny Høgilds virksomhed.

1:54
Hvert år starter 5000 iværksættere sin egen virksomhed i Region Midtjylland. En af dem er Johnny Høgild, der har kæmpe succes med forretningen