Få arbejdsulykker på sygehusbyggeri

På supersygehus-byggeriet i Gødstrup, er antallet af arbejdsulykker på byggepladsen langt under landsgennemsnittet.

Siden 2012 har der kun været 12 arbejdsulykker på Midt og Vestjyllands største byggeplads, viser en status. Den alvorligste ulykke, har resulteret i en brækket fod. Antallet af ulykker ligger et pænt stykke under landsgennemsnittet.

- Det er vigtigt, at sikkerheden er i orden. Derfor glæder det mig at opleve håndværkerne stolt vise deres ideer frem, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet. Vi har sikkerheden i højsædet og DNV-Gødstrup viser vejen ved at skabe nye veje til arbejdsmiljøområdet, siger det socialdemokratiske regionsrådsmedlem, Henrik Gottlieb, i en pressemeddelelse.

På landsplan er gennemsnittet 19 arbejdsulykker efter halvanden million arbejdstimer. På byggepladsen ved Gødstrup ligger antallet på 8 ulykker pr. halvanden millioner arbejdstimer.

Nyt spil får ros

Regionen peger selv på, at en af faktorerne til at nedbringe arbejdsulykkerne er et interaktivt 3D-spil, udviklet af Rambøll, som fører medarbejderne igennem en række sikkerhedsøvelser på den virtuelle byggeplads og gør det nemmere at forudse og undgå ulykker på byggepladsen.

- Jeg håber, at vi kan inspirere andre. Jeg har selv været igennem det interaktive 3D-spil og det virker. Sammen med et vedvarende ledelsesfokus har det betydet, at vi har skabt medejerskab til arbejdsmiljøet, så vi nu har 500 arbejdsmiljøadvokater ude på pladsen. Udover, at det giver færre ulykker og en god arbejdsplads for alle, så er det også godt for bundlinjen,” siger hospitalsdirektør Poul Michaelsen.

Ifølge regionen har 2500 medarbejdere været igennem en virtuel 3D-udgave af byggepladsen som sikkerhedsintroduktion.