Arbejdsulykke for retten

Hvem har ansvaret for, at den 41-årige chauffør Carsten Jensen døde i arbejdsulykke i Holstebro? Det spørgsmål gik retten i Holstebro i dag i gang med at besvare.

syredoed.jpg

Carsten Jensen mistede livet, da han den 16. september 2009, skulle hente noget kemisk affald på minkfodercentralen i Holstebro. Han havde fået at vide, at der kun var svovlsyre i beholderne, men det viste sig, at der også var beholdere med myresyre, og da de to syrer blev blandet sammen, opstod der giftige dampe.

Firmaer tiltalt

Anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale mod både minkfodercentralen og Carsten Jensens arbejdsgiver, vognmandsfirmaet Marius Pedersen. Minkfodercentralen er tiltalt for ikke at have oplyst, at der også var myresyre i beholderne - og vognmandsfirmaet er tiltalt for at give Carsten Jensen et forkert råd, da han opdagede, at der var noget galt og derfor ringede hjem til firmaet.

De to firmaer nægter sig begge skyldige og har ikke ønsket at udtale sig inden retssagen. Hvis de bliver kendt skyldige, står de formentlig til en bøde. Bødestørrelsen i den slags sager er typisk omkring 100.000 kroner.

Enke søger svar

Der var godt besat på tilhører-bænkene under retsmødet i dag. Carsten Jensens enke havde blandt andre valgt at overvære retsmøde sammen med sin familie.

Hør her Britt Thomassens reaktion efter retssagens første dag:

1:45