Arbejdssejr sender TTH på fjerdepladsen

TTH Holstebro måtte klare sig uden flere profiler, men slog alligevel Århus Håndbold.

Magnus Bramming scorede ni mål for TTH (arkivfoto).

TTH Holstebro kæmper med skadesproblemer, men holdet spiller fortsat med i toppen af Herre Håndbold Ligaen.

Med en sejr på 30-28 over Århus Håndbold rykkede vestjyderne onsdag op foran Skanderborg på tabellens fjerdeplads, der efter grundspillet udløser et enkelt slutspilspoint.

I en tæt og jævnbyrdig kamp skiftedes de to hold til at have overtaget, men hjemmeholdet trak fra i slutfasen og sikrede sig en vigtig sejr.

TTH Holstebro meddelte tidligere onsdag, at man formentlig må undvære markante spillere som Peter Balling og Vignir Svavarsson i resten af sæsonen, men der er stadig kvalitet i det vestjyske mandskab.

Det tog dog sin tid at få overtaget mod gæsterne fra Aarhus, der var foran i det meste af første halvleg.

Scorede fire mål i træk

Storskytten Torben Petersen havde gang i skudarmen og lavede fem mål på fem forsøg før pausen, men alligevel var det TTH, der førte efter de første 30 minutter.

Niels Lindholt lavede målet til 14-13, der sendte TTH i omklædningsrummet med holdets første føring i kampen.

Gæsterne hang på i begyndelsen af anden halvleg, men efterhånden begyndte TTH at trække fra.

Fire mål i træk sørgede for en føring på 22-18 til hjemmeholdet, og Århus-træner Erik Veje Rasmussen måtte tage timeout.

Det hjalp omgående. Et minut senere havde Århus reduceret to gange, og få minutter senere overtog gæsterne endda føringen ved 25-24.

Men vinden vendte på ny, hjemmeholdet tog initiativet i slutfasen og sikrede sig en 30-28-sejr.

Med to spillerunder tilbage af grundspillet har TTH Holstebro på fjerdepladsen 32 point, mens Århus Håndbold er nummer syv med 27.