Apple-byggeri kan begynde til sommer

Viborg Kommune præsenterer lokalplan for Apples datacenter - høringsfasen begynder allerede i marts.

Viborg Kommune har lavet denne visualisering af området i forbindelse med lokalplanen,
Viborg Kommune har lavet denne visualisering af området i forbindelse med lokalplanen,
Foto: Viborg Kommune

Computer-giganten Apple kan i juni begynde at opføre sit kæmpestore datacenter i Foulum øst for Viborg - i hvert fald hvis det går efter den køreplan, som Viborg Kommune nu lægger op til med en ny lokalplan.

Byrådet behandler lokalplanen på sit møde den 24. februar, og hvis den bliver vedtaget, begynder den offentlige høringsfase allerede den 3. marts. 

Den 12. april skal der efter planen være borgermøde på rådhuset i Viborg, og herefter er der lagt op, at planen endelig kan vedtages i slutningen af maj.

- Nu skal byrådet tage stilling til lokalplanens indhold, og jeg glæder mig til at følge byggeriet, der er et af Danmarkshistoriens største. Jeg ser også frem til at fortsætte og udvikle det gode samarbejde med Apple, siger borgmester Torsten Nielsen i en pressemeddelelse.

Af dagsordenen til byrådsmødet kan man i øvrigt se, at der er lagt op til, at Apple selv betaler for en dobbeltrettet cykelsti langs Hobro Landevej, ligesom der skal laves en ny venstresvingsbane på Hobro Landevej ved Blichers Allé.

Eksternt link - se dagsordenen til byrådets behandling af lokalplanen.