Appel til HCM-ejer: Kom til forhandlingsbordet

Johs Poulsen tilbyder sig som mægler for at redde HC Midtjylland. Klubejeren siger, at alle, der vil redde klubben, er velkommen.

Johs Poulsen er formand for kultur- og fritidsudvalget i Herning. Og glødende HCM-fan.
Johs Poulsen er formand for kultur- og fritidsudvalget i Herning. Og glødende HCM-fan.

Formanden for kultur- og fritidsudvalget i Herning Kommune, den radikale Johs Poulsen, gør nu et sidste forsøg på at redde den lukningstruede håndboldklub HC Midtjylland.

I et opslag på Facebook opfordrer Johs Poulsen, der igennem flere år selv har været en glødende fan af HC Midtjylland, klubbens ejer og bestyrelsesformand Thomas Hintze til at komme til forhandlingsbordet med den gruppe af personer, der overvejer at skyde penge i klubben. Og Johs Poulsen leder gerne forhandlingerne, skriver han.

Over tvmidtvest.dk begrunder Johs Poulsen sit opslag på denne måde:

- Alle muligheder for at sikre, at HC Midtjylland spiller sæsonen færdig på sportslig vis skal forfølges, og der er en person, der har nøglen til, at det kan lade sig gøre - nemlig den person der er den altdominerende ejer og enebestemmende i klubben. Det kræver dialog, og jeg tilbyder mig gerne som mægler, siger han.

Spillet den sidste kamp?

Johs Poulsens melding kommer efter, at Thomas Hintze forleden sagde til Herning Folkeblad, at klubben har spillet sin sidste kamp i denne sæson - med mindre der sker et mirakel i påsken. Og det til trods for, at klubben nu skal deltage i et nedrykningsspil, og at det kan få uoverskuelige konsekvenser for de andre hold, hvis HCM ikke stiller op.

- Jeg synes, at det er en meget lidt ansvarlig melding. Der, hvor jeg kommer fra, er det sådan, at hvis man bestemmer, så har man også ansvaret, siger Johs Poulsen.

Thomas Hintze ønsker ikke at kommentere politikerens opslag over for tvmidtvest.dk., men han skriver i en sms, at alle, der vil redde klubben, er velkomne. Han understreger dog også, at det er svært, fordi den gruppe, han har forhandlet med, "ikke ville komme med nogle penge".

Den kaotiske situation er opstået, efter at Thomas Hintze har meddelt, at han ikke længere ønsker at være hovedsponsor i klubben. Han ønsker, at andre sponsorer skal tage over, men spørgsmålet er, hvor mange penge det vil kræve. 

Thomas Hintze, der var manden bag det kendte busfirma Rød Billet, blev formand for HC Midtjylland i 2015. I TV MIDTVESTs håndboldmagasin Overtrådt har han tidligere fortalt, at han har skudt 16 millioner kroner i klubben.