A.P. Møller giver 100 millioner til oplevelsescenter

Borgmester kan ikke finde ord: A.P. Møller Fonden støtter Ringkøbing-projekt med 100 millioner.

Drømmen om et oplevelsescenter om naturens kræfter nær Ringkøbing er kommet et stort skridt nærmere. A.P. Møller Fonden har bevilget 100 millioner kroner til centret.

- Nu er jeg ikke længere i tvivl om, at vi inden længe kommer helt i mål og snart kan tage første spadestik. Det betyder, at vi kan se frem til om få år at indvie en attraktion af høj international kvalitet, siger borgmester Iver Enevoldsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Oplevelsescentret NaturKRAFT skal strække sig over et areal på 50 hektar og ligge mellem Ringkøbing og Vesterhavet. Ideen er at bygge et center op omkring naturkræfter. I centret skal man både kunne komme som turist med lyst til action og som skoleklasser på studietur. 

Sådan så det ud, da ideen om NaturKRAFT blev præsenteret i 2012.

- Det er en kæmpe tillidserklæring og skulderklap fra A.P. Møller Fondens bestyrelse, som jeg har svært ved helt at finde ord for, siger Iver Enevoldsen.

Der mangler stadig 75 millioner

Med de 100 millioner fra A.P. Møller mangler der nu 75 millioner i budgettet. Kommunen har i forvejen givet tilsagn om 80 millioner, og ni millioner kommer fra vindmøllekoncernen Vestas. Dertil kommer andre bidragydere fra 2,5 millioner og ned.

NaturKRAFT skal åbne i 2020 og forventes at tiltrække 200.000 turister hvert år.