Antonios restaurant har intet menukort - og han siger nej tak til drikkepenge

Det er ikke hvilken som helst restaurant, man kan besøge i Herning.

Antonio Zouhaier har startet en anderledes restaurant i Herning. Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

- Jeg siger altid, at drikkepenge for mig, det er knus. Især bliver jeg glad, når mænd, der oftest er mere tilbageholdende, giver mig et kram eller et klap på skulderen. Så ved jeg, at de har været tilfredse med menuen.

Antonio Zouhaier skiller sig ud på mange måder. Både som person og på den restaurant, han for nylig har åbnet i Herning.

Jeg kan godt lide at snakke med folk, komme tæt på dem og fortælle, hvad jeg har på menuen i dag, hvordan jeg laver maden, og om gæsterne har haft en god dag

Antonio Zouhaier, ejer, Hyggefabrikken

Navnet er ”Hyggefabrikken”, og hans mission er at lave international mad garneret med dansk råhygge.

- Vi laver mad lavet med hjertet med friske råvarer og fantasi. Man kan godt kalde det verdens-mad. Eller fusions-mad, forklarer han.

Intet menukort

Man skal lede længe efter et menukort. Det findes ikke. Kun inde i hovedet på Antonio.

- Jeg kan godt lide at snakke med folk, komme tæt på dem og fortælle, hvad jeg har på menuen i dag, hvordan jeg laver maden, og om gæsterne har haft en god dag. Derfor har jeg altid sagt, at en restaurant ikke behøver at have et spisekort. En restaurant skal have god mad og være face to face fortæller han.

01:38

Du kan også forsøge dig med en af Antonios retter. Lær her, hvordan du nemt laver hans tigerrejer.

Luk video

Indretningen rammer præcis ned midt i begrebet hjemlig hygge.  Her er en kurv med strikketøj, en sofa man kan slænge sig i, bøger, masser af stearinlys og dæmmet jazz i højttalerne.

Skulle en strømpe løbe eller et stykke kød sætte sig på tværs i tænderne, er der hjælp at hente på det meget hjemlige toilet. Her er der tandbørster, ekstra strømper, kjoler, sko, tamponer og hvad en kvinde ellers kan få brug for, sådan et sted.

Mad fra hele verden

I køkkenet er det danske erstattet af en international stemning. Her bliver der talt både spansk, italiensk og arabisk, og mange af retterne er inspireret især af landene omkring Middelhavet.

Man kan ikke se på forhånd, hvad Antonio har på menuen. Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

Antonio Zouhaier har tunesiske forældre og har boet en stor del af sin barndom i Italien. De sidste 20 år har han boet i Danmark.

- Jo mere du bruger kræfterne, jo mere du sveder, jo mere du lægger din sjæl ned i gryderne, jo bedre bliver det. Hvis man laver mad med hjertet, får man ros, og gæsterne kommer igen. Det er det, det  drejer sig om, slår han fast.

Det specielle på Hyggefabrikken er også, at man gerne selv må tage sin vin med.

04:09

Kom helt tæt på restauranten her.

Luk video