Antallet af trafikdræbte skal ned

Mens antallet af trafikdræbte falder på landsplan, så går det den gale vej i vores landsdel. Nu sætter politiet målrettet ind på de farlige strækninger.

TRAFIKPLETTER.jpg

I weekenden mistede endnu to midt- og vestjyder livet på landevejen, og i forhold til resten af landet har antallet af trafikdræbte her udviklet sig i en særdeles kedelig retning.

På landsplan er antallet af trafikdræbte faldet, men i samme tidsrum er det steget i Midt- og Vestjylland - fra 31 sidste år til 38 allerede nu i år.

Mere kontrol

Derfor sætter politiet nu ind med ekstra kontrol på en række strækninger, som er udpeget som de såkaldte "sorte pletter" på vejkortet. Det er strækninger, hvor der sker mange flere ulykker, end der burde i forhold til trafikmængden.

Ved ikke hvorfor

- Det er svært at analysere sig ind på, hvorfor det stiger, og vi har ikke noget bud på, hvad årsagen er, men mener det er en kombination af flere ting, siger John G. Christensen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

61 steder er peget ud

Politiet har i samarbejde med Vejdirektoratet kigget på ulykkerne gennem de seneste fire år og der er nu udpeget 61 steder, hvor der fremover vil være en strengere kontrol.

Se interview med leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, John G. Christensen her. Han fortæller om den øgede indsats på de udpegede steder.

1:39