Tyveri af landbrugsmaskiner stiger markant

På få år er tyveri af landbrugsmaskiner næsten fordoblet, viser nye tal.

2:09
Nye tal viser, at antallet af stjålne landbrugsmaskiner er steget med knap 100 procent i perioden 2013-2015.

I løbet af ugen har vi på TV MIDTVEST kunne fortælle om flere tyverier af dyre GPS'er fra majetærskere, men tal fra Forsikring & Pension viser, at det altså ikke kun er værdifulde GPS'er, som tyveknægte er på udkig efter.

Hobbylandmand Tage Steensgaard fra Bedsted er en af de mange landmænd, der har haft ubudne gæster. Tilbage i maj stjal ukendte gerningsmænd tre af hans gamle traktorer.

Nye tal fra brancheforeningen Forsikring & Pension viser, at antallet af stjålne landbrugsmaskiner er steget med knap 100 procent i perioden 2013-1015.

Opfordring fra politiet
Hos Midt- og Vestjyllands Politi kan de ikke sige, hvem gerningsmændene er. De kommer i stedet med en opfordring til landmændene.

- Rådet til landmændene er det samme råd, som vi giver til så mange andre, at man skal sørge for at få sikret sine ting bedst muligt, siger Anders Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Tage Stensgaard var så heldig at finde en af sine tre traktorer kort efter tyveriet. De to andre har han ikke set siden. De tre gamle traktorer havde en samlet værdi på 200.000 kroner.