Ansatte udsættes for vold

En helt ny undersøgelse fra FOA viser, at hver femte i social- og sundhedssektoren udsættes for fysisk vold på arbejdet.

18SonyVoldJob.transfer.jpg

Slag, spark og trusler om vold er et problem for de ansatte i social- og sundhedssektoren. Det seneste år er hver femte blevet udsat for fysisk vold på arbejdspladsen. Det er brugerne, beboerne eller patienterne, der står bag de voldelige episoder.

Undersøgelsen er lavet af FOA blandt fagforeningens medlemmer. Resultaterne viser også, at hver tredje bliver truet verbalt.

Det er alt for mange, siger Dennis Kristensen, formand for FOA. Han siger, at det især er i psykiatrien og ældreplejen, at volden er et problem.

Kildehaven kender problemet

På plejecenter Kildehaven i Viborg er der ofte episoder, hvor beboerne er voldelige overfor de ansatte. Tina Klausen oplevede selv, at blive slået i hovedet af en dement beboer.

- Jeg vil sige, at jeg kan stadig godt mærke det der sug i maven, også når vi sidder og snakker om det nu. Jeg kan huske det, som det var i går. Det sidder fast, siger social- og sundhedsassistenten.

Det er ofte demente på ældrecentrene, der står bag slag og spark. Det fortæller lederen af Kildehaven, Sussi Hald.

- Når man bliver dement, så er det ikke altid, at man kan rumme særligt mange indtryk, fortæller hun.