Ansatte spottede udspekuleret butikstyv med specialværktøj

En rumænsk butikstyv tog et helt særligt værktøj i brug, da han onsdag forsøgte at stjæle tøj fra en sportsbutik i Viborg.

Politiærme og håndjern
Foto: Flemming Christensen

Kort før kl. 15 onsdag eftermiddag blev de ansatte i butikken Sport 24 opmærksomme på en butikstyv.

- De bemærker, at han render rundt i butikken med et specialværktøj, som han kan bruge til at afmontere alarmbrikkerne fra tøjet, forklarer vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Erik Kristensen.

De ansatte i sportsbutikken, der ligger i Sct. Mathias Gade i Viborg, tilbageholdt derfor butikstyven og alarmerede politiet.

Særlig jakke til tyvekoster

Men det var ikke kun bortskaffelsen af alarmerne, den 29-årige rumæner på forhånd havde tænkt over. Han havde nemlig også planlagt, hvordan han skulle skjule sine tyvekoster.

- Da patruljen ankommer, kan de konstatere, at han har stjålet syv T-shirts, som han har skjult i en speciel jakke, hvor han har en masse lommer til at gemme tingene, fortæller vagtchefen.

Derfor mener han da heller ikke, at det er første gang, den rumænske mand stifter bekendtskab med tyveri.

- Det virker forholdsvis professionelt. Det må være med et klart forsæt, når man har sådan noget udstyr med, slutter Erik Kristensen.

Den 29-årige mand har overnattet i arresten i Viborg og skal nu afhøres ved hjælp af en tolk, inden han kan fremstilles i grundlovsforhør.