Ansatte på røntgenafdelinger glæder sig til Gødstrup

Selv om de ansatte ikke er flyttet ind på Gødstrup endnu, så bliver supersygehuset tænkt ind i alt hvad der sker på røntgenafdelingerne.

10:56
Fast Arbejde har besøgt røntgenafdelingerne i Herning og Holstebro. Se hele afsnittet lige her.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Næste år flytter røntgenafdelingerne fra Herning og Holstebro sammen under ét tag, og de kan næsten ikke vente.

De to røntgenafdelinger har allerede samme ledelse, og fra 2020 kommer de altså også til at få samme adresse på det nye supersygehus i Gødstrup.

- Det er ikke alle, der får lov at starte et helt nyt sygehus op fra bunden, så det bliver vanvittig spændende, siger røntgensygeplejerske Frank Bryde Thornild.

Ud over forventningens glæde, så er de praktiske forberedelser også begyndt. De første indkøb af nye scannere er allerede planlagt og på et af kontorerne hos den ledende radiograf hænger et stort oversigtskort over den nye afdeling.

- Vi tænker Gødstrup med ind i alt, hvad vi laver, siger ledende radiograf Rikke Grøftehave Nielsen.

Mere avanceret teknik

Indtil 2020 skal der stadig foretages masser af undersøgelser på de to afdelinger. I 2018 blev det til over 240.000 af slagsen, og det tæller alt fra ultralyd af vener eller brækkede fødder til scanninger at indre organer.

Den slags undersøgelser er vigtige for at kunne stille den rigtige diagnose, og teknikken bliver hele tiden mere avanceret.

- Hvor vi før famlede i blinde, kan vi nu lave meget præcise billeder hurtigere end før, siger ledende overlæge Jens Jørgen Jensen.

Den nye teknik betyder også ny læring for de ansatte.

- Man står ikke stille, for der kommer hele tiden nyt udstyr og mere komplicerede undersøgelser, siger røntgensygeplejerske Frank Bryde Thornild.

Røntgenafdelingerne har i alt udstyr for 200.000 millioner kroner.

 
 
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST