Ansatte om Siemens-fyringer: Det er trist

Siemens Gamesa har fyret 280 ansatte. For de medarbejdere, som bliver, er det både trist, men også en lettelse at få klarhed.

Anja Vestergaard har arbejdet ved Siemens i 15 år. Hun skal nu sige farvel til 280 kollegaer.
Anja Vestergaard har arbejdet ved Siemens i 15 år. Hun skal nu sige farvel til 280 kollegaer.
Foto: Gustav Houe Dall, TV MIDTVEST

Siemens Gamesa har sagt farvel til 280 medarbejdere i Brande. 190 ansatte i produktionen og 90 ansatte i administrationen er blevet afskediget.

En af de ansatte, der skulle sige farvel til sine kollegaer, er Sudhanshu Rai, som har været ved Siemens i syv år.

- Selvfølgelig er det trist, når du ved, at folk, du arbejder med, skal forlade virksomheden. Især lige før jul, men det er også et faktum, at der er et stort markedspres, siger Sudhanshu Rai, som er senior product manager ved Siemens.

De har fået klarhed

De ansatte har vidst, at der skulle fyres medarbejdere i et stykke tid, men i går kom der navne og antal på fyringerne.

- Det er ikke særlig rart at skulle af med sine kollegaer. Vi er jo alle sammen glade for at være her, men stemningen er egentlig okay efter omstændighederne, siger Anja Vestergaard. Hun arbejder hos Siemens som indkøber og har været der i 15 år.

Begge medarbejdere beholder deres job hos Siemens, men det er med vemod, at de siger farvel til deres kollegaer.

- Det er lidt med blandede følelser. Selvfølgelig er man lettet over, at man ikke er en af dem, der er blevet afskediget, men på den anden side er man bekymret for sine kollegaer i forhold til, hvordan det skal gå dem, siger Anja Vestergaard.

3F arrangerer allerede torsdag i denne uge en jobmesse i Remisen i Brande.

Det sker i samarbejde med en række andre fagforeninger og Ikast-Brande kommune. Her vil de fyrede medarbejdere fra Siemens få rådgivning om jobmuligheder og opkvalificering. 

1:59
Brande: Mere end 200 Siemens-ansatte fyret