Ansatte hos Siemens syge af epoxy

Medarbejdere hos Siemens Wind Power i Engesvang melder sig nu i striben af Siemens-ansatte, der er blevet syge af arbejdet med farlige kemikalier.

siemens_produktion_1.jpg
Foto: www.siemens.com/press

Medarbejdere hos Siemens Wind Powers vingefabrik i Engesvang melder sig nu i striben af nuværende og tidligere Siemens-ansatte, der er blevet syge af arbejdet med farlige kemikalier. De  nye sager er dukket op hos fagforeningen 3F Midtjylland.

På fagforeningskontoret i Herning er utrygheden blandt medarbejderne hos Siemens er til at mærke

- Nu har vi så sent som i dag haft en, der har ringet ind, som har være udsat for noget og har haft lidt eksem her for ti år siden, siger Henning V. Pedersen, der er formand for  3F Midtjylland i Herning.

 

3F medlemmerne er urolige over de fysiske påvirkninger af arbejdet med blandt andet epoxy.

- De har så været hos lægen, og vi formoder, at de bliver sendt videre og så tager vi fat i det efterfølgende, hvis der skal køres en arbejdsskadesag, siger Henning V. Pedersen.

 

Ud over de nye henvendelser har fagforeningen gennemtrevlet gamle arbejdsskadesager fra Siemens.

- Vi har undersøgt ti år tilbage, og der har vi fundet tre, hvoraf de to har nogle hudlidelser, fortæller Henning V. Pedersen.

 

Undersøgelserne gør formanden urolig for at flere tilfælde dukker op.

- Selvfølgelig er jeg bekymret. Lige pludselig kan det hele eksplodere. Det ved vi jo ikke noget om, siger han.

 

Sagen fra Siemens har skabt øget fokus på arbejdsmiljøet hos en anden vindmølleproducent i landsdelen - nemlig Vestas.

Jeg vil ikke sige, at man skal være bekymret, men jeg tænker, at vi får nogle medlemmer, der vil reagere på, at de også har arbejdet med epoxy, lyder det fra Linda Nielsen, der er formand for 3F Ringkøbing-Skjern i Ringkøbing.

 

Derfor har fagforeningen hanket op i tillidsfolkene.

- Vi har haft kontakt til arbejdsmiljø-repræsentanter for at høre dem, om de havde gjort noget i den her anledning. Og de har selvfølgelig også skærpet opmærksomheden på baggrund af det her, siger Linda Nielsen

 

Skader fra arbejdet med epoxy har historisk set været en del af virkeligheden i branchen.-

Vi har løbene nogle, der kommer ind med epoxy-eksem. Det kan være mange steder fra, men der har ingen stigning været, understreger Linda Nielsen.

 

Alligevel råber fagforeningerne nu vagt i gevær.

- Der burde være styr på det, så alle medarbejdere på virksomheder i Danmark trygt kunne gå på arbejde hver dag og vide, at der blev taget hånd om deres helbred, lyder det fra Henning V. Pedersen.

 

Siemens har ikke ønsket at stille op til interview og vil heller ikke svare på konkrete spørgsmål om de syge medarbejdere fra vingefabrikken i Engesvang.