Ansatte går ned i løn

90 procent af de ansatte på Sjørring Maskinfabrik har sagt ja til at gå ned i løn for at redde virksomheden. Aftalen sikrer virksomheden 10 millioner kroner.

21082014_Sjoerringmaskin.jpg

Et stort flertal af medarbejderne på Sjørring Maskinfabrik har valgt at gå ned i løn for at sikre virksomhedens overlevelse.

90 procent af 240 ansatte i virksomheden stemte ja til aftalen, der medfører en reduktion i lønomkostninger på i alt 10 millioner kroner.

- Der er en utrolig lettelse og glæde over, at vores ansatte er så loyale, at de vil være med til at redde virksomheden, siger administrerende direktør Henrik R. Rasmussen til TV MIDT VEST.

En løsning var nødvendig

Direktør Henrik R. Rasmussen forklarer, at virksomheden var nået til et punkt, hvor en løsning skulle findes.

- Vi er i en situation, hvor hvis ikke medarbejderne hjælper, så ville vi virkelig få nogle økonomiske problemer de næste 12 måneder.

Aftalen er kommet i hus efter et udspil fra Henrik R. Rasmussen, der tiltrådte i direktørstolen 1. juli.

- Der er flere på gangene, der har klappet mig på skulderen og sagt, at det er godt, der bliver taget fat nu, forklarer Henrik R. Rasmussen om situationen.

Håber på flere ordrer

Nu håber virksomheden, at de kommende besparelser vil komme virksomheden til gode.

-  Det gør det væsentlig nemmere at tiltrække kapital og tiltrække flere ordrer på bedre konkurrencevilkår. Og selvfølgelig sikre arbejdspladser.

Lønreduktionen sker både i produktionen, administrationen og i ledelsen. Lønnedgangen træder i kraft 1. oktober.