Anonym brevskriver: Tre ulve skudt

En anonym afsender påstår i et brev til seniorforsker Thomas Secher på Naturhistorisk Museum i Aarhus, at tre ulve er skudt og dræbt i Midtjylland.(Arkivfoto)

Seniorforsker Thomas Secher, der har været meget profileret i debatten om ulvens indtog i Danmark, modtog efter vinterferien et noget usædvanlig brev, det skriver Århus Stifttidende.

Brevet var maskinskrevet og lød således:

- Hej Thomas Secher. Jeg kan fortælle dig, at bare her i det midtjyske så er der blevet skudt tre hanulve. Ingen jægere eller lodsejere har sympati for ulven. Den hører ikke hjemme i lille Danmark. Mvh. En af de gæve jyske jægere. Thomas Secher har ikke kunne finde ud af andet omkring brevet, end at det er poststemplet i Østjylland.

- Suk, tænkte jeg. Hvad får dog en mand til at skrive et brev som det til mig?, siger Thomas Secher til Århus Stifttidende.

Ulvens eksistens i Danmark har været meget omdiskuteret, og mange landmænd og lodsejere har udtrykt deres modstand. Frygten er, at ulven vil dræbe landmændenes dyr, og derfor har Thomas Secher tidligere hørt historier om, at jægere har skudt en ulv. Men det er første gang, at han modtager et brev fra en jæger.

- Det er trist at sådan noget rygtes. Jeg kan godt få mistanken, at det er endnu en vandrehistorie, men hvis manden virkelig har set tre døde ulve, så er det rigtig interessant, siger Thomas Secher til Århus Stifttidende.

Ulven er fredet, og det er ulovligt at skyde den. Det kan straffes med fængsel i op til to år og en fratagelse af jagttegnet.