Anmelder slagter Bone’s: Nu svarer ejer igen

Politikens madanmelder giver Bones på Amagerbrogade i København et ud af seks hjerter. Men det har Bone’s’ medejer ikke meget til overs for.

Folkene bag Bone's er mere end almindeligt trætte af kritiske anmeldelser.
Folkene bag Bone's er mere end almindeligt trætte af kritiske anmeldelser.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Restaurantkæden Bone’s, der har sin oprindelse i Herning, får ikke mange rosende ord med fra Politikens madanmelder. (Det kræver Politiken-abonnement at læse anmeldelsen.)

- Hvor galt kunne det egentlig gå?, spørger madanmelder Joakim Grundahl retorisk, men svarer gerne selv på spørgsmålet:

- Så galt, at vi ikke gad spise op. Som sultne hyæner, der lader kadaveret ligge.

Han, kæresten og deres datter har spist på Bone’s-restauranten på Amagerbrogade i København, men kun et enkelt hjerte havde anmelderen efterfølgende til overs for oplevelsen.

Anmeldernes kamp om at være mest uartige

TV MIDTVEST har talt med den ene af restaurantkædens ejere, Jan Vinther Laursen, for at høre, hvad han siger til anmeldelsen. 

Og han er langt fra tilfreds – hverken med anmeldelsen eller med korpset af madanmeldere. Bone’s-chefen tror nemlig ikke, at anmelderne er ærlige, når de besøger konceptrestauranter.

- De forsøger at overgå hinanden i uartigheder. De må have et stort behov for at nedgøre ting. Det er som om, de ikke kan være en positiv del af anmelderklubben, hvis de ikke nedgør os. Det lader til at handle om, hvem der har den mest vulgære sprogspil. Jeg synes faktisk, det siger mere om anmelderne end om de steder, de besøger, slår Jan Vinther Laursen fast.

Bone’s så første gang dagens lys i Herning i 1990, men i dag finder man kædens restauranter i det meste af landet. 

’Sovsens svar på Crazy Frog’

Undervejs i Politikens anmeldelse bliver der skudt med skarpt mod både Chili Cheese Tops, bøffer, pomfritter og det meste andet. Om restaurantens forskellige dips skriver Joakim Grundahl blandt andet:

- En aioli, der smagte så syntetisk, at vi skiftede til min Smoked BBQ-Sauce, der mindede mere om diskoteksrøg end amerikansk grillmad. Sovsens svar på Crazy Frog. Hvordan får de det til at smage så kunstigt? Hvordan fjerner de fornemmelsen af tomat?

Også Bone’s bearnaisesovs får en ordentlig overhaling af anmelderen:

- Den hed ’ægte bearnaisesauce’, men smagte kunstigt. Naturligvis. Det var kemitime uden frikvarter.

Men den kritik kan Jan Vinther Laursen bestemt ikke genkende:

- Vi kan ikke lave en mere seriøs bearnaisesovs. Der er intet kemi i den. Vi har rent faktisk forsøgt at lave rigtig bearnaise. Vi står og rører den i hver eneste restaurant, og at den skal nedgøres, er trist.

Han slår fast, at Bone’s har droppet det billige produkt til fordel for bearnaise, der er produceret af rene råvarer. Et produkt, der ifølge ejeren koster otte til 10 gange mere end den billige version.