Anklaget for seksuelt misbrug af børn: Nu skal frikirkepræst for retten

Den sexanklagede frikirkepræst fra Silkeborg skal i dag i retten. Han er tiltalt for seksuelt misbrug af otte personer under 18 år.

Sagen mod den sexanklagede frikirkepræst starter i dag.
Sagen mod den sexanklagede frikirkepræst starter i dag.

Blufærdighedskrænkelse, samleje med et barn under 15 år, udnyttelse af fysisk og psykisk overlegenhed og misbrug af sin stilling som frikirkepræst for at få de unge mennesker til at deltage.

Det er bare nogle af de ting, som man finder i anklageskriftet til retssagen mod en frikirkepræst fra Silkeborg, der starter retten i Viborg i dag.

Anklagerne kræver fængselsstraf i sagen, hvor de tidligste forhold fandt sted tilbage i 2006. Samtidigt kræver anklagerne, at han ikke længere skal have ret til at arbejde med børn under 18 år eller have dem på besøg uden at der er en voksen med eller uden politiets tilladelse.

Grov sag

Der er navneforbud i sagen, hvor frikirkepræsten er tiltalt for gentagne gange at have misbrugt både drenge og piger imellem 14 og 18 år. Blandt andet er han anklaget for at have bedt sine ofre om at tage tøjet af, rørt ved deres kønsdele, onaneret foran dem og have haft både oralsex og analsex med nogle af dem.

I alle tilfælde er han anklaget for at have udnyttet sin stilling, alder og erfaring i processen.

Frikirkepræsten fra ’Byens Kirke’ i Silkeborg blev tirsdag den 7. marts i år anholdt i Billund Lufthavn, da han ankom med flyet fra USA, hvor han havde befundet sig siden 2011.