Anklaget for historisk menneskesmugling

Danmarkshistoriens største sag om menneskesmugling begynder i dag i retten i Holstebro.

RettenIHolstebro061112.jpg

Når en 43-årig kvinde fra Thy torsdag formiddag skal for retten i Holstebro, er der tale om Danmarkshistoriens største sag om menneskesmugling.

Den filippinskfødte kvinde er anklaget for at have smuglet i alt 1049 filippinere ulovligt ind i landet og videre ud i Europa.

Brugte smuglernetværk

Den tiltalte har ifølge anklagemyndigheden ikke været alene om den omfattende menneskesmugling. I alt 80 medsammensvorne, såkaldte garanter, står også tiltalt. 15 af dem er allerede idømt mellem to og fire måneders fængsel.

Kvinden betalte garanterne for at give tilsagn om, at de skulle have besøg, selv om dette ikke var sandheden. På den måde kunne hun via sit eget rejseselskab DenPhil skaffe filippinerne visum hurtigere. Med et visum fik filippinerne mulighed for at rejse ud i Schengen-landene.

Millionindtjening

Ifølge anklageskriftet har kvinden tjent millioner af kroner på indsmuglingen, der har stået på fra den 10. november 2008 til den 8. december 2011. Ingen ved, hvor de 1049 filippinerne er i dag.

Der er afsat fire retsdage til retsmødet, der bliver åbnet i dag. Alt tyder på, at dommen tidligst vil falde den 5. februar.