Anklageren: Han skal i forvaring

Anklageren i Maria-sagen ønsker stadig en forvaringsdom til den dømte Jan Erik Henriksen, som betegnes som farlig for sine omgivelser.

vestre_landsret7.jpg

Jan Erik Henriksen sidder netop nu i Vestre Landsret med bøjet hoved, slagen. Han er helt stille, mens anklager og forsvarer procederer for deres synspunkter omkring hans strafudmåling.

For kort tid siden blev Jan Erik Henriksen også af Landsretten kendt skyldig i drabet på den 20-årige Mara Møller Christensen fra Herning, nytårsnat for mere end et år siden. Nu skal hans straf udmåles.

Selv ønsker han en strafnedsættelse fra de 16 år, som byretten tisligere har idømt ham. Anklager Charles Conrad ønsker omvendt, at dommen skal skærpes til en forvaringsdom.

Farlig for sine omgivelser

- Retslægerådet har betegnet Jan Erik Henriksen som farlig og udtalt, at han "udgør en endog nærliggende fare for sine omgivelser". Forvaring må derfor anses for påkrævet, siger Charles Conrad og fortsætter:

- Han har jo bevist, at han kan slå en helt fremmed ihjel. Det er han jo dømt for.'

Jan Erik Henriksens forsvarer, Bjarne Vium, taler derimod for den mildest mulige straf og ikke over 13 års fængsel:

- Han er ikke tidligere straffet, og der er ikke ført bevis for at han nogensinde har været til fare for andre, siger han.

- Drab skal straffes med de 12 år der er gældende for den forbrydelse, fastslår han.

Jan Erik Henriksen er ikke dømt for voldtægt men for anden kønslig omgang end samleje, og derfor mener Bjarne Vium ikke at den dømte bør idømmes mere end 13 års fængsel.

Strafudmålingen forventes afsagt kl. 12.