Anklager går efter forvaringsdom til formodet bandeleder

51-årig formodet bandeleder er tiltalt for 36 forskellige forhold begået i perioden juli 2014 til december sidste år. Anklageren i sagen går efter forvaringsdom.

20081006-163102-6_27mb.jpg
Foto: Claus Bech / Scanpix

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi går efter at få idømt den 51-årige Danny Abdalla forvaring på ubestemt tid. Det kom frem under det første retsmøde af mange i en sag, hvor Danny Abdalla er tiltalt for 36 forskellige forhold. 

- Forvaringspåstanden er nedlagt på baggrund af alvorlig sædelighedskriminalitet sammenholdt med oplysninger om tiltaltes personlige forhold, forklarer specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Lise Hebsgaard. 

Forvaring bruges over for personer, der vurderes at være særligt farlige, fordi de har begået grov personfarlig kriminalitet som eksempelvis sædelighedsforbrydelser. Det er den strengeste straf i den danske straffelov, idet den dømte sædvanligvis sidder i forvaring minimum den tid, der svarer til en tidsbestemt straft. Tidsubestemt forvaring er altså lig med fængsel på ubestemt tid, og den dømte kan ikke få uledsaget udgang og kan ikke prøveløslades. 

To voldtægter

Anklageskriftet byder på alt fra tyveri, narkobesiddelse og hæleri til mere grove forbrydelser såsom voldtægter, mishandling, trusler, afpresning og vold. 

Blandt andet er Danny Abdalla tiltalt for at have voldtaget to forskellige piger. Den første voldtægt skulle have fundet sted i juli 2015, mens den anden angiveligt er foregået i marts 2016.

På en adresse i Randers skulle Danny Abdalla i sidstnævnte tilfælde ifølge anklageskriftet have slået en kvinde adskillige gange i ansigtet og på overkroppen. Skubbet hende og flere gange kastet hende mod gulvet, hvorefter han smed hende ned i en sofa, pressede en pude mod hendes ansigt og holdt den fast, således at hun ikke kunne få vejret. Herefter skulle han, mens han stadig slog hende, have revet hendes tøj af og tiltvunget sig samleje med hende.

I august sidste år slog Den Internationale Klub, som Danny Abdalla dengang skulle have været leder af, sig ned på en landejendom mellem Hurup og Bedsted i Thy. Klubben er tidligere kendt for at være en kriminel gruppe. 

Nogle af de forhold, som Danny Abdalla og et andet medlem af gruppen, nu er tiltalt for skulle angiveligt være foregået i Thy. Det drejer sig blandt andet om skyderi mod en ejendom og hærværk.

Abdalla: I skal ikke skubbe mig! 

Under dagens retsmøde, der var det første af 15 møder, nåede Danny Abdalla ikke at sige noget. Til gengæld hørte man en anden tiltalts forklaring. Han, en 20-årig mand, er sigtet for fem forhold, og han har også tilknytning til Den Internationale Klub.

I en periode har den 20-årige boet hos Danny Abdalla, og han beskrev et miljø, hvor god mad, dyre biler, mange bekendtskaber og stoffer var en selvfølge. 

Danny Abdalla selv forholdt sig rolig. Han fulgte opmærksomt med under den lange oplæsning af anklageskriftet. En enkelt gange rystede han på hovedet og grinte. Det var da tiltalen for én af de formodede voldtægter blev læst op. 

Hans rolige jeg krakelerede dog en smule, da to betjente skulle eskortere ham ud til pause. Her blev han sur, da en betjent ledte ham på vej, og han sagde meget bestemt: I skal ikke skubbe mig, forstår du det!, hvorefter betjentene måtte bede ham slappe helt af. 

Tidligere dømt og udvist

Danny Abdalla kom til Danmark i 1992 fra Libanon. I 2003 blev han dømt for første gang i Danmark, hvor han fik otte års fængsel for narkokriminaltiet. Derudover blev han udvist af landet for bestandig. 

Han kunne imidlertidig ikke rejse hjem til sit hjemland, fordi han mente, at han ville blive slået ihjel, hvis han satte sine ben i landet. Derfor blev han i Danmark.

I 2012 fik han et år og otte måneders fængsel for røveri. Endnu en gang blev han udvist, men det kunne stadig ikke gennemføres på grund af truslen i hjemlandet. 

Siden da har han opholdt sig i Danmark på tålt ophold. Det betyder, at han har haft pligt til at melde sig hver dag ved Center Sandholm. Det har han dog ikke gjort, og det er i den tid, hvor han har forsømt meldepligten, at han skulle have begået de forbrydelser, han nu er tiltalt for. 

Danny Abdalla nægter sig skyldig i 33 forhold, mens han erkender tre, herunder at have kørt bil uden førerret samt at have haft mobiltelefon, mens han sad i arresten. 

3:19