Anklage: Kommune forskelsbehandler børnene

Børnene fra skole med mange tosprogede elever skal splittes op i små grupper - mens eleverne skal en anden skole flyttes som hele klasser.

180815Skoleur.jpg

Lærere og forældre beskylder nu Holstebro Kommune for at forskelsbehandle børnene i forbindelse med en større skolesammenlægning.

Kommunen foreslår fem skoler slås sammen og fordele dem på tre uddannelsessteder. Det betyder, at Ellebækskolen og Sct. Jørgens Skole skal lukke - men der er stor forskel på, hvordan kommunen vil placere eleverne fra de lukkede skoler.

Sct. Jørgens Skole har byens højeste andel af tosprogede elever, og eleverne herfra bliver delt op i grupper på fire, som fordeles i klasser på de andre skoler.

Eleverne på Ellebækskolen bliver derimod flyttet som samlede klasser.

- Hvorfor er det vores børn, der skal splittes op?

Og den forskel giver ikke mening, mener skolebestyrelsen på Sct. Jørgens Skole og formanden for Vestjysk Lærerforening, Torben Voss.

- Jeg bryder mig ikke om, at nogen skoler får fordel frem for andre. Jeg har også forældre, der ringer til mig og spørger, hvorfor er det lige vores elever, der skal splittes op, siger Torben Voss.

Han understreger, at det kan blive svært for børnene fra Sct. Jørgens Skole at komme ind i klasser, hvor hierarkiet allerede er på plads.

Formanden for Holstebros børne- og ungeudvalg Torben Gudiksen siger, at kommunen bestræber sig på at lave ændringer, der går ud over så få elever som muligt. Når man har valgt at dele eleverne fra Sct. Jørgens Skole, skyldes det, at der i nogen af klasserne er op 80 procent tosprogede elever.

Se indslag om kritikken mod Holstebro Kommune her:

3:05

Formanden for Holstebros Børne- og Ungeudvalg (R) svarer på kritikken i dette interview:

2:06