Animationsskole modtager sær-bodil

Lørdag aften modtog The Animation Workshop, der hører under VIA University College, Filmkritikernes Sær-Bodil 2018.

Morten Thorning, centerleder for The Animation Workshop, modtog lørdag aften en Sær-Bodil for indsatsen for dansk animation gennem 30 år.
Morten Thorning, centerleder for The Animation Workshop, modtog lørdag aften en Sær-Bodil for indsatsen for dansk animation gennem 30 år.
Foto: VIA University College

Man forbinder mest Bodil-priserne med en hyldest af danske spillefilm og skuespillere, men nu kan The Animation Workshop, der hører under VIA University College i Viborg, også kalde sig for Bodil-prisvindere. 

Prisen blev uddelt som anerkendelse af det store talentudviklings-, projekt- og uddannelsesarbejde som The Animation Workshop/VIA University College har udført igennem de seneste 30 år.

- Dansk animationsfilm har ikke altid fået den anerkendelse, som den fortjener. Det vil vi gerne råde bod på med denne Sær-Bodil, lyder begrundelsen fra De Danske Filmkritikere.

Arbejdet har ifølge Morten Thorning, der som centerleder har stået i spidsen for The Animation Workshop siden begyndelsen i 1988, haft en afgørende betydning for udviklingen af dansk animation til den internationale styrkeposition, som branchen har i dag. 

- Det er en stor anerkendelse at modtage en Sær-Bodil fra danske filmkritikere, og uden alle de mennesker, der har støttet os undervejs, var det aldrig sket, siger han.

Blandt verdens bedste

I begrundelsen for prisen lægges der vægt på, at The Animation Workshop er blevet et fyrtårn inden for animationsuddannelser:

- I 1988 åbnede The Animation Workshop i Viborg som et kommunalt tilbud til unge om at tegne. Nu, 30 år senere, er det en verdenskendt animationsskole, der gang på gang bliver fremhævet som en af de bedste inden for sit felt. Folkene bag besidder en ukuelig virketrang, og de viser både et beundringsværdigt internationalt udsyn og et meget værdsat engagement i den nødvendige udvikling af den danske filmbranche, lyder det. 

Centerleder Morten Thorning sender roserne videre til alle de mennesker, der gennem årene har været med til at forme stedet.

- Tak til de tusindvis af studerende, kursister, medarbejdere og kunstnere, der igennem de sidste 30 år har fyldt bygningerne med den stærke energi, forestillingsevne og ukuelige spirit der har gjort det hele værd. Vi glæder os til de næste 30 år.

Animationsskolen modtog årets Sær-Bodil i fællesskab med Copenhagen Bombay og VOID International Animation Film Festival.