Animationsfilm skal lære folk om astma

Viborg Kommune har lavet en animationsfilm om astma. Filmen er en del af en stor informationskampagne om den kroniske lungesygdom.

3:25
Se animationsfilmen om astma her.

Hvert femte barn i Danmark lider af astmatiske symptomer. Derfor har Viborg Kommune nu lanceret en animationsfilm om astma, der skal bruges til at gøre folk klogere på lungesygdommen.

- Vi oplevede, at familierne syntes, det var svært at få fortalt omgivelserne, hvad astma egentlig er, og hvordan de kunne hjælpe barnet med astma. De var i tvivl om, hvad man fortæller folk eller hvad man skriver i en mail til klasse læreren. Det vil vi gerne gøre lettere med filmen, siger overlæge på børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg Josefine Gradman.

Der findes en del brochurer om atsma, men Viborg Kommune mente, der var behov for en animationsfilm.  

- Der er mange brochurer, som man nok bare smider væk uden at få læst. Men hvis man som fodboldtræner modtager et link til en tre minutters animationsfilm om astma fra Peters mor, fordi Peter han har astma, så gider man nok godt at se den, siger Josefine Gradman.

Jeanette Tenderup fra Skive er mor til astmaramte Mads Søndergaard. Hendes 13-årige søn har lidt af lungesygdommen, siden han var tre måneder gammel. Jeanette Tenderup mener, det er nødvendigt med mere fokus på astma.

-Tegnefilmen er en rigtig god idé, da den er lavet, så alle kan forstå budskabet, siger hun.

 

Læs mere på hjemmesiden http://astmanaut.dk/