Anholdt for vold mod Rasmus Paludan i Viborg

En mand, der havde en sten i hånden, ramte ifølge politiet partilederen på siden af hovedet. Paludan skulle ikke være kommet alvorligt til skade.

Rasmus Paludan under fredagens demonstration i Skive.
Rasmus Paludan under fredagens demonstration i Skive.
Foto: Claus Rud Jensen. TV MIDTVEST
Opdatering

Opdateret søndag den 18. april kl. 8:04

Opdateret med alder og bopæl på den mand, der lørdag blev anholdt for at have haft en sten i hånden og ramt Paludan på siden af hovedet.

    Politiet måtte foretage tre anholdelser, da lederen af det islamkritiske parti Stram Kurs, Rasmus Paludan, lørdag afviklede en demonstration på Ellekonebakken i Viborg.

    Operationsleder Ole Vanghøj oplyser, at en mand blev anholdt for at slå partilederen. Vedkommende havde tilsyneladende en sten i hånden, da han ramte Paludan på siden af hovedet. Paludan skulle ifølge politiet ikke være kommet alvorligt til skade. 

    Søndag oplyser vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, at manden er 23 år og fra Viborg. Han nægter sig desuden skyldig. 

    Der var samlet omkring 100 personer til Stram Kurs-demonstrationen. Politiet har i øjeblikket ikke flere oplysninger om den anholdte, eller hvordan han kunne komme så tæt på partilederen, at han kunne slå ud efter ham.

    - Det er noget af det, vi skal have efterforsket. Vi skal også have afhørt Rasmus Paludan nærmere, siger Ole Vanghøj.

    Den anholdte er nu sigtet for at overtræde straffelovens paragraf 244 om vold. Han vil formentlig blive løsladt igen efter endt afhøring.

    De to andre anholdelser drejer sig om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

    En kvinde blev anholdt for at kaste noget cola fra et krus efter Rasmus Paludan - dog uden at ramme. Og en mand blev anholdt, fordi han greb fat i en af betjentene og i øvrigt ikke ville oplyse sit navn.

    Fredag var Rasmus Paludan også en tur i det midt- og vestjyske, da han demonstrerede i Skive. Demonstrationen, der blev overvåget af et massivt politiopbud, foregik uden dramatik.

    4:45
    Se indslag fra fredagens demonstration i Skive.