To anholdt for menneskehandel

Politiet mener, at en dansk mand og en udenlandsk kvinde har tjent et millionbeløb på prosituerede - der ventes flere anholdelser i sagen.

retten_i_viborg5.jpg

Midt- og Vestjyllands Politi er tilsyneladende ved at optrevle en større sag om menneskehandel og rufferi.

En 45-årig dansk mand og en 33-årig udenlandsk kvinde blev natten til fredag anholdt, da de kørte på Hobro Landevej ved Tjele - i nærheden af et bordel.

Vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard oplyser, at sagen har været under efterforskning i et stykke tid - og han forventer, at der kommer flere anholdelser.

Det to anholdte bliver fredag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør, hvor anklageren vil kræve dørene lukket. Derfor er politiet også tilbageholdende med oplysninger, men Kjeldgaard oplyser, at sagen drejer sig om rufferi på flere adresser rundt om i Jylland.

Skulle betale 1200 kroner i døgnet

Både manden og kvinden er sigtet for menneskehandel og rufferi. Det drejer sig formentlig om handel med udenlandske prostituerede, men politiet vil ikke oplyse, hvilket land de kommer fra.

Parret har - ifølge politiet - tjent et millionbeløb på at lade kvinderne arbejde som prostituerede. De skulle angiveligt betale parret 1200 kroner i døgnet.

Den 45-årige mand sigtes også for røveri mod en prostitueret på et bordel i Fredericia den 3. januar. Kvinden er i den forbindelse sigtet for grov vold.

Menneskehandel er en af de alvorlige paragraffer i straffeloven og straffes med fængsel i op til otte år.