Andeslagteri i Struer snart klar
Snart er der liv i de gamle slagteribygninger i Struer igen. Arbejdet med at omdanne det til andeslagteri er i fuld gang.
I de store slagteribygninger i centrum af Struer bliver der lige nu arbejdet på højtryk for at få et nyt andeslagteri færdigt til åbningen.
Dansk And overtog overraskende bygningerne i december. Og nu er forberedelserne i fuld gang.
Bare én krone kostede de 22.000 kvadratmeter. Og selv om kun en tredjedel af bygningen skal være slagteri, så har Dansk And Aps fået noget at se til.
- Det går godt. vi følger planen, og det har vi gjort hele vejen igennem, fortæller Martin Daasbjerg.
Sommerferien er inddraget for at etablere det, der bliver danmarks eneste andeslagteri.
- Vi skal kunne slagte, vi skal kunne pakke, vi skal kunne kalibrere altså størrelsesopdele de dyr, der ryger igennem og vi skal kunne opskære, fortæller Martin Daasbjerg.
I dag kom det trettende af 18 vognlæs maskiner fra et nedlagt slagteri i Tyskland. Sammen med tyve ansatte skal de slagte 4000 ænder om dagen til en start. Inden nytår vil Dansk And også slagte høns, kalkuner og gæs i Struer.
På sigt skal der også være delikatessebutik og en afdeling til færdigprodukter, som røgvarer og pålæg på matriklen - en plan, der vil skabe 100 ekstra arbejdspladser.
Den overskydende plads i slagteriet skal bruges til lejemål.
Dansk And Aps regner med at åbne slagteriet til september.