Andeslagteri i nye problemer

Dansk And A/S i Struer har solgt ænder med et halalmærke, som slagteriet ikke har tilladelse til at bruge.

Det har været en hård jul for det nyopstartede andeslagteri Dansk And A/S i Struer. Først kom det frem, at slagteriet havde solgt ildelugtende ænder, og nu har nye problemer meldt sig på banen.

Ifølge Jyllands-Posten har slagteriet solgt ænder med et halalmærke, som de ikke har tilladelse til at bruge. Derfor er Fødevarestyrelsen gået ind i sagen ved at give ejer Martin Daasbjerg en løftet pegefinger.

- Vi har sagt til Martin Daasbjerg, at hvis tilladelsen ikke er i orden, er det noget, vi planlægger at sanktionere, altså give bøde for, siger kødkontrolchef Jens Dissing til Jyllands-Posten.

I første omgang skal slagteriet senest i slutningen af januar kunne dokumentere, at det har tilladelse til at bruge halalmærket.

Overfor Jyllands-Posten forklarer Martin Daasbjerg, at den manglende certificering skyldes mangel på tid siden slagteriets opstart i oktober.

- Jamen jeg har ikke nået det endnu. Jeg har simpelthen ikke nået det.

Han understreger dog, at alle ænderne er halalslagtet på korrekt vis.

- Alle de her ænder er blevet slagtet på korrekt halalmanér. Alle sammen er blevet skåret i årene af en rettroende muslim. Hver og én, siger han.

Det er Islamic Cultural Center, der står for den certificering, som Dansk And har brugt, og som giver mulighed for salg til muslimske forbrugere, både inden for og uden for landets grænser.

Fra Islamic Cultural Center lyder det, at Martin Daasbejrg ikke er godkendt til halslagtning.

- Alt, hvad der ikke er under kontrol, er ikke halal, siger imam Khalil Jaffar.

Martin Daasbjerg fortæller til Jyllands-Posten, at han skal mødes med Khalil Jaffar i begyndelsen af januar for at blive godkendt til at bruge halalmærket.  

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.